زعفران اصلی یا تقلبی؟                                                                                                                       یکی از روش‌های تشخیص زعفران اصل، استفاده از آب سرد است. برای این کار، می‌توانید چندین رشته زعفران را در آب سرد بگذارید. زعفران اصل بعد از چند دقیقه رنگ آب را به زرد تغییر می‌دهد، اما خود زعفران رنگش را حفظ می‌کند. اگر زعفران تقلبی باشد، رنگ آن به آب منتقل شده و خود زعفران رنگش را از دست می‌دهد.                  برای تشخیص زعفران اصل با اب سرد کافی است یک رشته از زعفران را در آب سرد بریزید زعفران اصل با چند نشانه خودش را به شما نشان می‌دهد:

> اگر زعفران شما اصل باشد بعد از این که چند رشته از آنها را در آب ریختید، به کندی رد طلایی از خود برجای می‌گذارد اما زعفران تقلبی به سرعت تمام آب را رنگی میکند.

> اگر کلاله های زعفران را بعد از آزاد کردن رنگ از داخل آب بردارید رنگ کلاله زعفران اصل عوض نمی‌شود و ظاهر کلاله تغییر چندانی ندارد؛ اما اگر زعفران شما تقلبی باشد رشته هایی که به عنوان کلاله به شما فروخته شده کاملاً سفید می شود و دیگر ظاهر قبلی خودشان را ندارند.

> سرعت رنگ دهی کلاله ای که تقلبی است و رنگ شده به سرعت انجام می‌شود و به سرعت آب را رنگی خواهد کرد؛ اما زعفران اصل به تدریج فعالیت رنگریزی را در آب انجام می دهد و حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد تا کاملا آب را رنگی کند.

> رنگ زعفران اصل تقریباً زرد مایل به نارنجی می باشد. هیچ زعفرانی هیچ وقت رنگ قرمز ندارد. رنگی که زعفران در آب آزاد می کند تقریباً شفاف است اما اگر رنگ قرمز تند در آب دیدید متاسفانه زعفران شما تقلبی است.

> بعد از اینکه کلاله زعفران را از آب در آوردید آن را در میان انگشتان تان بگیرید و انگشتان خود را به هم بمالید اگر زعفران اصل باشد رشته های زعفران از همدیگر جدا نمی‌شوند؛ اما در زعفران های تقلبی به راحتی کلاله های تقلبی پودر می شوند و از بین می روند.

زعفران و جوش شیرین!!!!!                                                                                                                یکی از راه های تشخیص زعفران اصل با جوش شیرین می‌باشد در این روش مقداری جوش شیرین را در آب حل کنید و چند رشته را داخل آن می ریزیم. اگر ترکیب به رنگ زرد درآمد زعفران شما اصل و اگر رنگ آن قرمز شد زعفران شما تقلبی است.                                                                                                                            کدام خوشمزه تر است؟زعفران اصلی یا تقلبی؟                                                                                       اگر یک رشته از زعفران را به روی زبان خود بگذارید طعم تلخی را روی زبان حس می کنید. درست است که عطر زعفران به عطرهای شیرین شباهت دارد اما طعم آن باید به تلخی بزند؛ بنابراین اگر طعم زعفران به شیرینی می زنند متاسفانه زعفران شما تقلبی است و سودجویان برای کم فروشی به شما از شگردهایی استفاده کرده اند.            زعفران اصلی چه شکلی است؟                                                                                                         شکل کلاله مانند شیپور است! یک انتهای آن نازک و انتهای دیگر آن مانند شیپور می ماند و چند شاخه است. اگر به شکل هر رشته زعفران توجه کردید و مانند شیپور بود باید بگویند که زعفران شما اصل است.                             زعفران پر زرق و برق!!!                                                                                                                  زعفران اصل به هیچ عنوان براق نیست! اگر زعفران شما براق است یک نحوه تشخیص زعفران اصل آن است که زعفران را در بین کاغذ فشار دهید، اگر کاغذ چرب شود یا وجود چربی را نشان دهد مشخص است که زعفران شما تقلبی است.امیدواریم مطالب براتون مفید باشه و اکنون که روش های تشخیص زعفران ممتاز و اصیل را یاد گرفته اید به فروشگاه انتظار جهت خرید زعفران اصلی و مرغوب مراجعه کنید.