زعفران چه نقشی در جلوگیری از آلزایمر دارد؟
آزمایشات بالینی در افراد مبتلا به آلزایمر خفیف نشان داده است که مصرف زعفران برای پیشگیری از آلزایمر به طور مستقیم روی ناحیه هیپوکامپ مغز و بسامد ترشح استیل کولین (که وظیفه ثبت خاطرات را دارد) اثر میگذارد و بافتهای آسیبدیده را بهبود میبخشد.
مهمترین امتیاز زعفران این است که به علت طبیعی بودن و مغذی بودن، عوارضی نخواهد داشت و حتی برای بخشهای دیگر بدن از جمله سیستم ایمنی و گوارش مفید است.
متخصصان ایرانی در سالهای اخیر پس از تحقیقات بسیار توانستهاند دارویی با نام «سافروتین» از زعفران تولید کنند. این دارو مخصوص درمان آلزایمر و اختلالات علمکردی مغز طراحی شده و تا کنون در دو اجلاس بینالمللی با «ممانتین» و «دونپزیل» مقایسه شده است. با وجود کمتر بودن عوارض و بیشتر بودن کارایی، این دارو همچنان در حال طی مراحل ثبت بوده و آمادهی عرضه نیست. اما چگونه میتوان تا زمان عرضه این دارو از خواص بسیار زعفران بهرهمند شد؟برای استفاده خوراکی زعفران برای پیشگیری از آلزایمر، بهترین روش دم کردن آن است. برای این کار باید از حرارت غیرمستقیم و با شدت پایین استفاده کنید. فراموش نکنید حرارت بالا و مستقیم خواص آن را از بین خواهد برد. اگر مراحل گفته شده را به درستی انجام دهید، از آثار مثبت و بیشمار این ماده مغذی بهرهمند خواهید شد.بااینحال استفاده از زعفران برای افراد باردار خطرناک بوده و بعضی از افراد هم به آن حساسیت دارند. جدا از این مباحث، مصرف دوزی بیش از 50 میلیگرم در روز برای یک نفر به هیچوجه توصیه نشده و خطرناک تلقی میشود. در بعضی موارد استفاده زعفران علاوه بر مزایای بیشمار، عوارضی همانند خشکی دهان را هم به همراه خواهد داشت. سردرد، سرگیجه و حالت تهوع هم از دیگر مضرات استفاده بیش از حد زعفران محسوب میشوند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که برای مصرف زعفران به صورت خوراکی در جهت درمان آلزایمر، حتما با پزشک مشورت کنید.فراموش نکنید که تهیه زعفران مرغوب و نگهداری خوب آن، کیفیت آثار درمانی آن را به مراتب افزایش خواهد داد. جهت خرید زعفران درجه یک می توانید به فروشگاه اینترنتی زعفران انتظار مراجعه نمایید.
دیدگاه خود را بنویسید